0

Öntözőrendszer: tavaszi előkészületek

Év végén minden gondos öntözőrendszer-tulajdonos odafigyel az öntözőrendszer víztelenítésére, hogy gondtalanul telhessenek a téli fagyos hónapok. A várva várt tavasz beköszöntével viszont lassan szükség lesz újra az öntözésre: hamarosan elérkezik az idő az öntözőrendszer szezonnyitó üzembe helyezésére.

Bár az öntözőrendszer alkatrészei teljes nyugalomban pihentek a hó alatt, a tavaszi indításnál érdemes a szokásosnál nagyobb figyelmet szentelni a helyes beállítások, a jó működés ellenőrzésére.

Helyezzük óvatosan nyomás alá az öntözőrendszert. A zónákat egyesével nyissuk meg, és tüzetesen vizsgáljuk át az öntözőrendszert a következő szempontok szerint:

  • csőtörés, szivárgás nyoma;
  • a szórófejek jó szögbeállítása;
  • a szórófejek megfelelő szórási távolsága;
  • a csepegtetőcsövek egyenletes csöpögése;
  • a szórófejek magassági helyzete a talajszinthez képest.

Ha minden megfelelő ill. a szükséges korrekciókat elvégeztük, jöhet a vezérlő beprogramozása. Itt ügyeljünk arra, hogy tavasszal ugyan már igényelhetnek vizet a növények, de korántsem annyit, mint nyáron! Az öntözési idők megállapításánál figyelembe kell venni, mennyi csapadék esett a tél folyamán és kora tavasszal - száraz tél után a kertnek nagy szüksége van az öntözésre.

Cookie beállítások

1161 Budapest, Csömöri út 153.

Tel.: 06 1 707 0232

E-mail: info[kukac]hydrolight.hu

 

Nyitvatartásunk:

Hétfőtől péntekig 8:00-16:30

Szombaton: 8:00-13:00

IrriCAD
VISA_Mastercard MPL
GLS  
Kosár tartalma
Tovább a kosárhoz